Hasan YILMAZ
Köşe Yazarı
Hasan YILMAZ
 

Engel Var!

Bir başka güzeldir benim memleketim; Bolkar dağlarında coşarım/ Kaleye çıkar sevdamı haykırırım/ Paşa bağlarında bir soluk alırım/ Memleketim de sevdaya dalarım… İşte efendim ya Niğde de doğacaksın ya da Niğdeli olacaksın, ancak bu sevdayı öyle tadarsın. Bir acı vardır Niğdelilerin bağrında taş basar ancak yarası derindir içten içe kanar, nice müjdeler verilir ancak gerisi gelmemektedir. * Anadolu’nun göbeğinde endemik bitki ve hayvan türlerinin yanı sıra Güney Kapadokya’nın Başkenti Tyana’ya, Karamanoğullarının bir dönem başkenti olması diğer yana Devleti Âliyye’nin (Osmanlı Devleti) Maden Sancağı olması, nice yiğitlerin, aydınların kenti, pehlivanların yurdu eski adıyla NAHİTA işte tam da Anadolu’nun bağrında kaderine terk edilmiş, ahval bir vaziyette, unutulmaya yüz tutmuş tarihiyle görmezden gelinmekte. * Yıllardır iktidarların verdiği sözler neticesinde, temel atma ile başlayıp tozlu raflara kaldırılan projeler Niğde’mizin gelişimini büyük bir ölçüde engellemiş, fabrikalaşmasının önü kesilmiştir. Büyük şirketler yapacakları dev yatırımları planlarken daima arazi, ulaşım, üretim koşullarını inceleyip, mutlak suretle zaman tasarrufunu göz önünde bulundurmaktadırlar… * 1995 yılında temeli atılan Niğde Havalimanı o tarihten günümüze, Niğdelilere çeyrek asırlık tarihi eser statüsüne eren tabelası ile bir tane dahi çivi çakılmayarak gelecek nesillere taktim edilmekte olup Niğde’nin gelişiminin nasıl engellendiğinin somut bir örneğidir. * İşte efendim her Niğdelinin bir Hava Limanı hayali vardır; ancak bağrına taş basar. Nesillerden nesillere aktarılır ancak düşlerimizde kala kalır. Peki neden Niğdeli Hava Limanı İster? Hava Limanı inşa edilirse yatırımcı gelir! Hava Limanı inşa edilirse fabrikalaşma başlar, Niğde makus kaderini yırtar geçer tarihi geçmişiyle Dünya’ya yön verir! Turist çeker esnafım kazanır, eğitim kalitesi yükselir Niğde’yi yüceltir!
Ekleme Tarihi: 09 Eylül 2024 - Pazartesi
Hasan YILMAZ

Engel Var!

Bir başka güzeldir benim memleketim; Bolkar dağlarında coşarım/ Kaleye çıkar sevdamı haykırırım/ Paşa bağlarında bir soluk alırım/ Memleketim de sevdaya dalarım… İşte efendim ya Niğde de doğacaksın ya da Niğdeli olacaksın, ancak bu sevdayı öyle tadarsın. Bir acı vardır Niğdelilerin bağrında taş basar ancak yarası derindir içten içe kanar, nice müjdeler verilir ancak gerisi gelmemektedir.

*

Anadolu’nun göbeğinde endemik bitki ve hayvan türlerinin yanı sıra Güney Kapadokya’nın Başkenti Tyana’ya, Karamanoğullarının bir dönem başkenti olması diğer yana Devleti Âliyye’nin (Osmanlı Devleti) Maden Sancağı olması, nice yiğitlerin, aydınların kenti, pehlivanların yurdu eski adıyla NAHİTA işte tam da Anadolu’nun bağrında kaderine terk edilmiş, ahval bir vaziyette, unutulmaya yüz tutmuş tarihiyle görmezden gelinmekte.

*

Yıllardır iktidarların verdiği sözler neticesinde, temel atma ile başlayıp tozlu raflara kaldırılan projeler Niğde’mizin gelişimini büyük bir ölçüde engellemiş, fabrikalaşmasının önü kesilmiştir. Büyük şirketler yapacakları dev yatırımları planlarken daima arazi, ulaşım, üretim koşullarını inceleyip, mutlak suretle zaman tasarrufunu göz önünde bulundurmaktadırlar…

*

1995 yılında temeli atılan Niğde Havalimanı o tarihten günümüze, Niğdelilere çeyrek asırlık tarihi eser statüsüne eren tabelası ile bir tane dahi çivi çakılmayarak gelecek nesillere taktim edilmekte olup Niğde’nin gelişiminin nasıl engellendiğinin somut bir örneğidir.

*

İşte efendim her Niğdelinin bir Hava Limanı hayali vardır; ancak bağrına taş basar. Nesillerden nesillere aktarılır ancak düşlerimizde kala kalır. Peki neden Niğdeli Hava Limanı İster? Hava Limanı inşa edilirse yatırımcı gelir! Hava Limanı inşa edilirse fabrikalaşma başlar, Niğde makus kaderini yırtar geçer tarihi geçmişiyle Dünya’ya yön verir! Turist çeker esnafım kazanır, eğitim kalitesi yükselir Niğde’yi yüceltir!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hasathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.