Hasan YILMAZ
Köşe Yazarı
Hasan YILMAZ
 

TARIMDA ENDÜSTÜRİ 6.0 İLE GÜÇLÜ TÜRKİYE!

     Tarımın serüveni insanoğlunun yerleşik hayata geçişi ile başlayan Sanayi Devrimi ile durmak bilmeyen, geniş kapsamlı gelişmelerle yolculuğuna devam etmekte. Günümüzde ise nüfusun git gide artması neticesinde, Dünya Gıda Krizine sürüklenen rotada plansız şekilde ilerlemekte olup, Türkiye’ye ise kıtalar arasında ki konumsal öneminin yanında, verimli toprakları ile dört mevsim içerisinde yetişen tarım ürünleriyle Gıda Krizine karşın büyük rol üstlenmektedir. * Ne yazık ki ülkemizde uygulanmakta olan yanlış Tarım Politikaları, denetimlerin sağlıklı gerçekleştirilememesi gibi nedenler neticesinde büyük toprak kayıplarına zemin açılmaktadır… *   Endüstri 6.0, dijitalleşmenin ve ileri teknolojilerin tarım politikalarına entegre edilmesi açısından büyük bir fırsatı bizlere sunmakta olup dijitalleşen Dünya’da az iş gücü verimli mahsul ilkesiyle, yapay zekânın ve sensörlerin ortak çalışması sonucunda iş kazalarını bir yandan önlenirken öte yandan denetimleri arttıracak, toprağımızın zarar görmesini engelleyecektir… *  Elbette ülkemizin Endüstri 2.0-3.0’da takılı kaldığını göz önünde bulundurduğumuzda kimleri için hayalden ibare olan Tarımda 6.0 aslında ulaşılamaz bir noktada olmayıp, Veri Analitiği ve Stratejik Planlama,  Eğitim ve Teknolojiye Erişim, Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Yatırımları, Altyapı ve Teknoloji Yatırımları, Kamu-Özel Sektör İş Birliği, Toplum ve Kültürel Değişim, Uluslararası İş Birlikleri ve Standartlar çerçevesinde geniş bir bütçe kapsamında ülkemizi başka bir çağa taşırken toplum refahını arttıracak, yeni iş alanları yaratacaktır. *  Dâhilinde de Dünya’ya tarımsal alanda hüküm eden Türkiye demek; Uluslararası ilişkilerde, sanatta, teknolojide, sanayide güçlü bir Türkiye demektir. UNUTMAYALIM Kİ! 1930’lu yıllarda Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın tek bir kuruş ödemeden PORTAKAL İLE SANAYİ DEVLETİNİ KURMAYI BAŞARDIĞI BU TOPRAKLAR BİZİM TOPRAKLARIMIZDIR!
Ekleme Tarihi: 05 Ağustos 2024 - Pazartesi
Hasan YILMAZ

TARIMDA ENDÜSTÜRİ 6.0 İLE GÜÇLÜ TÜRKİYE!

     Tarımın serüveni insanoğlunun yerleşik hayata geçişi ile başlayan Sanayi Devrimi ile durmak bilmeyen, geniş kapsamlı gelişmelerle yolculuğuna devam etmekte. Günümüzde ise nüfusun git gide artması neticesinde, Dünya Gıda Krizine sürüklenen rotada plansız şekilde ilerlemekte olup, Türkiye’ye ise kıtalar arasında ki konumsal öneminin yanında, verimli toprakları ile dört mevsim içerisinde yetişen tarım ürünleriyle Gıda Krizine karşın büyük rol üstlenmektedir.

*

Ne yazık ki ülkemizde uygulanmakta olan yanlış Tarım Politikaları, denetimlerin sağlıklı gerçekleştirilememesi gibi nedenler neticesinde büyük toprak kayıplarına zemin açılmaktadır…

*

  Endüstri 6.0, dijitalleşmenin ve ileri teknolojilerin tarım politikalarına entegre edilmesi açısından büyük bir fırsatı bizlere sunmakta olup dijitalleşen Dünya’da az iş gücü verimli mahsul ilkesiyle, yapay zekânın ve sensörlerin ortak çalışması sonucunda iş kazalarını bir yandan önlenirken öte yandan denetimleri arttıracak, toprağımızın zarar görmesini engelleyecektir…

*

 Elbette ülkemizin Endüstri 2.0-3.0’da takılı kaldığını göz önünde bulundurduğumuzda kimleri için hayalden ibare olan Tarımda 6.0 aslında ulaşılamaz bir noktada olmayıp, Veri Analitiği ve Stratejik Planlama,  Eğitim ve Teknolojiye Erişim, Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Yatırımları, Altyapı ve Teknoloji Yatırımları, Kamu-Özel Sektör İş Birliği, Toplum ve Kültürel Değişim, Uluslararası İş Birlikleri ve Standartlar çerçevesinde geniş bir bütçe kapsamında ülkemizi başka bir çağa taşırken toplum refahını arttıracak, yeni iş alanları yaratacaktır.

*

 Dâhilinde de Dünya’ya tarımsal alanda hüküm eden Türkiye demek; Uluslararası ilişkilerde, sanatta, teknolojide, sanayide güçlü bir Türkiye demektir. UNUTMAYALIM Kİ! 1930’lu yıllarda Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın tek bir kuruş ödemeden PORTAKAL İLE SANAYİ DEVLETİNİ KURMAYI BAŞARDIĞI BU TOPRAKLAR BİZİM TOPRAKLARIMIZDIR!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hasathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.