TKDK MÜLKİYELİLERİ AĞIRLADI

Tarım (Haber Bülteni) - | 08.12.2023 - 15:41, Güncelleme: 08.12.2023 - 15:41 2075+ kez okundu.
 

TKDK MÜLKİYELİLERİ AĞIRLADI

Siyasallılar Vakfı Başkanı İbrahim Halil Dere, Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileriyle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunu (TKDK) ziyaret etti.
TKDK Başkanı Dr. Antalyalı, düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kırsal kalkınma denilince bunun sadece tarım olarak düşünülmemesi gerektiğini söyledi. Kırsal kalkınmanın multidisipliner bir alan olduğunu belirten Antalyalı, şöyle konuştu: “Bütün meslek gruplarından arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Toplam 2 bin 500 personelimiz var. Tarımı merkeze alan 16 farklı sektörü destekliyoruz. Kırsal turizmden yenilenebilir enerjiye, zanaatkarlıktan yöresel ürünlere gelir getirici, ekonomiye faydalı yatırımları destekliyoruz. Stratejik analizlerle ülkemizin hangi alanlarda yatırıma ihtiyacı olduğunu belirliyoruz. Özellikle ithalata bağlı alanları destekliyoruz. Siz mülki idareciler olacaksınız ileride. Sahaya çıktığınızda uğraşacağınız konuların başında tarım ve kırsal kalkınma olacak. Bugüne kadar 25 bin proje destekledik. 1,8 milyar avro hibe verdik. 3,5 milyar avroluk da yatırım gerçekleşti. Şimdi IPARD III Programı'nı uygulamaya başlayacağız. Geçen hafta Brüksel’deydik. Avrupa Birliği'nden yetki devrini aldık. Bizim bütçemiz 555 milyon avroydu ama Hazine ve Maliye Bakanlığımıza 81 ilde bu kaynağın yeterli olmayacağını anlattık ve kaynağı arttıracaklar. Bu da bizim için çok önemli oldu. Dünyada fon sağlayan Dünya Bankası, İslam Kalkınma Bankası, AB’nin Kırsal Kalkınma Bankası gibi çok farklı kuruluşlar var. Ülkemize 10-20 yıl vadeli kaynaklar verebiliyorlar. AB, bütçesinin yüzde 40-45’ini tarıma ayırıyor arkadaşlar. Önceliklerimiz arasında kayıtlılık, verimlilik, kalite, sürdürülebilirlik, yeni teknolojilerin ülkemize aktarılması var. Hayvancılık deyip hafife almayın, çok ciddi teknoloji kullanılan bir alan. Sizler yani genç girişimciler bizim potansiyel hedef grubumuzdasınız. Birilerinin sizi tercih etmesindense kendi yolunuzu çizmeniz bir başka alternatiftir.” Dere'den öğrencilere "oyun değiştirici" mesajı Dere ise sektörü, endüstrisi ve uluslararası karşılığı olan alanlara öğrencilerin yönelmelerinin çok önemli olduğunu dile getirdi.      Tarım, ulaştırma, haberleşme, enerji gibi sektörlerin bu tarz alanlar olduğunu ifade eden Dere, "Kurumsal değişikler olabilir ama sektörel değişikliklerin çok yararlı olacağını düşünmüyorum. Yani bugün tarım, yarın başka bir şey olmaz. Ama aynı sektör içerisinde kamu-özel, iç-dış geçişler yapılabilir ve faydalıdır. Bunu ihtisaslaşma olarak adlandırıyoruz. Her platformda söylüyorum. Yabancı dil hangi sektörde olursanız olun çağımızda çok önemli. Yabancı dil olmadan çok yönlü olmayı düşünmek hayal olur. Game changer yani 'oyun değiştirici' diye bir tabir vardır ya, yabancı dil sizi başka bir boyuta mutlaka taşır." değerlendirmelerinde bulundu.  
Siyasallılar Vakfı Başkanı İbrahim Halil Dere, Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileriyle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunu (TKDK) ziyaret etti.

TKDK Başkanı Dr. Antalyalı, düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kırsal kalkınma denilince bunun sadece tarım olarak düşünülmemesi gerektiğini söyledi. Kırsal kalkınmanın multidisipliner bir alan olduğunu belirten Antalyalı, şöyle konuştu:

“Bütün meslek gruplarından arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Toplam 2 bin 500 personelimiz var. Tarımı merkeze alan 16 farklı sektörü destekliyoruz. Kırsal turizmden yenilenebilir enerjiye, zanaatkarlıktan yöresel ürünlere gelir getirici, ekonomiye faydalı yatırımları destekliyoruz. Stratejik analizlerle ülkemizin hangi alanlarda yatırıma ihtiyacı olduğunu belirliyoruz. Özellikle ithalata bağlı alanları destekliyoruz. Siz mülki idareciler olacaksınız ileride. Sahaya çıktığınızda uğraşacağınız konuların başında tarım ve kırsal kalkınma olacak. Bugüne kadar 25 bin proje destekledik. 1,8 milyar avro hibe verdik. 3,5 milyar avroluk da yatırım gerçekleşti. Şimdi IPARD III Programı'nı uygulamaya başlayacağız. Geçen hafta Brüksel’deydik. Avrupa Birliği'nden yetki devrini aldık. Bizim bütçemiz 555 milyon avroydu ama Hazine ve Maliye Bakanlığımıza 81 ilde bu kaynağın yeterli olmayacağını anlattık ve kaynağı arttıracaklar. Bu da bizim için çok önemli oldu. Dünyada fon sağlayan Dünya Bankası, İslam Kalkınma Bankası, AB’nin Kırsal Kalkınma Bankası gibi çok farklı kuruluşlar var. Ülkemize 10-20 yıl vadeli kaynaklar verebiliyorlar. AB, bütçesinin yüzde 40-45’ini tarıma ayırıyor arkadaşlar. Önceliklerimiz arasında kayıtlılık, verimlilik, kalite, sürdürülebilirlik, yeni teknolojilerin ülkemize aktarılması var. Hayvancılık deyip hafife almayın, çok ciddi teknoloji kullanılan bir alan. Sizler yani genç girişimciler bizim potansiyel hedef grubumuzdasınız. Birilerinin sizi tercih etmesindense kendi yolunuzu çizmeniz bir başka alternatiftir.”

Dere'den öğrencilere "oyun değiştirici" mesajı

Dere ise sektörü, endüstrisi ve uluslararası karşılığı olan alanlara öğrencilerin yönelmelerinin çok önemli olduğunu dile getirdi.     

Tarım, ulaştırma, haberleşme, enerji gibi sektörlerin bu tarz alanlar olduğunu ifade eden Dere, "Kurumsal değişikler olabilir ama sektörel değişikliklerin çok yararlı olacağını düşünmüyorum. Yani bugün tarım, yarın başka bir şey olmaz. Ama aynı sektör içerisinde kamu-özel, iç-dış geçişler yapılabilir ve faydalıdır. Bunu ihtisaslaşma olarak adlandırıyoruz. Her platformda söylüyorum. Yabancı dil hangi sektörde olursanız olun çağımızda çok önemli. Yabancı dil olmadan çok yönlü olmayı düşünmek hayal olur. Game changer yani 'oyun değiştirici' diye bir tabir vardır ya, yabancı dil sizi başka bir boyuta mutlaka taşır." değerlendirmelerinde bulundu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hasathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.