Antalya’da doğaya 240 çil keklik salındı

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.11.2024 - 16:18, Güncelleme: 12.11.2024 - 16:37 758 kez okundu.
 

Antalya’da doğaya 240 çil keklik salındı

Antalya’da doğal yaşamı desteklemek ve bölgedeki biyoçeşitliliği artırmak amacıyla, şehrin çeşitli noktalarına 240 adet çil keklik bırakıldı
Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü tarafından, yaban hayatını desteklemek ve ekolojik dengeyi korumak amacıyla Antalya’nın çeşitli bölgelerine 240 çil keklik bırakıldı. Doğal yaşam alanlarını güçlendirmek için yürütülen bu salım faaliyeti, nesli tehlike altına giren türlerin çoğaltılması ve doğaya yeniden kazandırılması yönündeki çalışmaların bir parçası olarak gerçekleştirildi. Popülasyonun durumu gözlemlenecek Müdürlük yetkililerinden alınan bilgiye göre, çil kekliklerin, adaptasyon süreçlerinin ardından bölgedeki biyolojik çeşitliliğin korunmasına ve tarım alanlarında doğal zararlı kontrolüne katkı sağlamaları bekleniyor. Özenle seçilen salım noktaları, kekliklerin yaşam alanı ihtiyaçlarına göre belirlendi ve bu alanlarda yapılan takip çalışmalarıyla popülasyonun durumu sürekli gözlemlenecek. Proje kapsamında, yaban hayatını destekleyen benzer uygulamaların yaygınlaştırılması ve doğaya uyum sağlamış popülasyonların korunması hedefleniyor.
Antalya’da doğal yaşamı desteklemek ve bölgedeki biyoçeşitliliği artırmak amacıyla, şehrin çeşitli noktalarına 240 adet çil keklik bırakıldı

Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü tarafından, yaban hayatını desteklemek ve ekolojik dengeyi korumak amacıyla Antalya’nın çeşitli bölgelerine 240 çil keklik bırakıldı. Doğal yaşam alanlarını güçlendirmek için yürütülen bu salım faaliyeti, nesli tehlike altına giren türlerin çoğaltılması ve doğaya yeniden kazandırılması yönündeki çalışmaların bir parçası olarak gerçekleştirildi.

Popülasyonun durumu gözlemlenecek
Müdürlük yetkililerinden alınan bilgiye göre, çil kekliklerin, adaptasyon süreçlerinin ardından bölgedeki biyolojik çeşitliliğin korunmasına ve tarım alanlarında doğal zararlı kontrolüne katkı sağlamaları bekleniyor. Özenle seçilen salım noktaları, kekliklerin yaşam alanı ihtiyaçlarına göre belirlendi ve bu alanlarda yapılan takip çalışmalarıyla popülasyonun durumu sürekli gözlemlenecek. Proje kapsamında, yaban hayatını destekleyen benzer uygulamaların yaygınlaştırılması ve doğaya uyum sağlamış popülasyonların korunması hedefleniyor.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hasathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.