Tarım Sektör Toplantısı Düzenlendi

Depremin sektöre etkisinin belirlenmesi, sektörün kalkınması ve hazırlanacak olan “Deprem Sonrası Hatay İli Tarım Sektörü Stratejik Eylem Planına" katkı sağlamak amacıyla Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın talimatları doğrultusunda, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi ve Hatay İl Tarım Orman Müdürlüğü işbirliği ile “Tarım Sektör Toplantısı" düzenlendi. 

   Toplantıya; Vali Mustafa Masatlı ile birlikte MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlgili Kurum Amirleri ve İlgili STK temsilcilerinin yanı sıra sektör temsilcileri katıldı.

    Toplantıya katılan tarım alet ve makine bayileri, tahıl siloları ve depoları, gıda işleme tesisleri, seracılık, hayvancılık üretim tesisleri, çırçır ve prese fabrikaları, zeytin yağı fabrikaları ve salamura tesisleri, mandıralar, su ürünleri tesisleri, soğuk hava depoları, sabun üretim tesisleri, zirai ilaç tohum ve gübre bayileri, tıbbi ve aromatik bitki işleme tesisleri, aktarlar, baharat fabrikaları, arıcılar, mezbahaneler gibi tüm sektörlerden temsilciler, yatırımcılar ve üreticiler 6 şubat depremi sonrası yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini dile getirdiler.