Tarım Sektör Toplantısı Düzenlendi

Tarım 15.02.2024 - 13:26, Güncelleme: 15.02.2024 - 15:21 5461+ kez okundu.
 

Tarım Sektör Toplantısı Düzenlendi

6 Şubat depremleri Hatay’da tarım sektörüne; girdi kaynakları, ekim alanları, sulama sistemleri ve ekipmanları, tahıl siloları, tarım depoları, gıda işleme tesisleri, seralar, alçak tüneller ve bitkisel üretimde yer alan iş gücü gibi tarımın çeşitli bileşenlerinde büyük hasara neden oldu.
Depremin sektöre etkisinin belirlenmesi, sektörün kalkınması ve hazırlanacak olan “Deprem Sonrası Hatay İli Tarım Sektörü Stratejik Eylem Planına" katkı sağlamak amacıyla Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın talimatları doğrultusunda, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi ve Hatay İl Tarım Orman Müdürlüğü işbirliği ile “Tarım Sektör Toplantısı" düzenlendi.     Toplantıya; Vali Mustafa Masatlı ile birlikte MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlgili Kurum Amirleri ve İlgili STK temsilcilerinin yanı sıra sektör temsilcileri katıldı.     Toplantıya katılan tarım alet ve makine bayileri, tahıl siloları ve depoları, gıda işleme tesisleri, seracılık, hayvancılık üretim tesisleri, çırçır ve prese fabrikaları, zeytin yağı fabrikaları ve salamura tesisleri, mandıralar, su ürünleri tesisleri, soğuk hava depoları, sabun üretim tesisleri, zirai ilaç tohum ve gübre bayileri, tıbbi ve aromatik bitki işleme tesisleri, aktarlar, baharat fabrikaları, arıcılar, mezbahaneler gibi tüm sektörlerden temsilciler, yatırımcılar ve üreticiler 6 şubat depremi sonrası yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini dile getirdiler.
6 Şubat depremleri Hatay’da tarım sektörüne; girdi kaynakları, ekim alanları, sulama sistemleri ve ekipmanları, tahıl siloları, tarım depoları, gıda işleme tesisleri, seralar, alçak tüneller ve bitkisel üretimde yer alan iş gücü gibi tarımın çeşitli bileşenlerinde büyük hasara neden oldu.

Depremin sektöre etkisinin belirlenmesi, sektörün kalkınması ve hazırlanacak olan “Deprem Sonrası Hatay İli Tarım Sektörü Stratejik Eylem Planına" katkı sağlamak amacıyla Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın talimatları doğrultusunda, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi ve Hatay İl Tarım Orman Müdürlüğü işbirliği ile “ Tarım Sektör Toplantısı" düzenlendi. 

   Toplantıya; Vali Mustafa Masatlı ile birlikte MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlgili Kurum Amirleri ve İlgili STK temsilcilerinin yanı sıra sektör temsilcileri katıldı.

    Toplantıya katılan tarım alet ve makine bayileri, tahıl siloları ve depoları, gıda işleme tesisleri, seracılık, hayvancılık üretim tesisleri, çırçır ve prese fabrikaları, zeytin yağı fabrikaları ve salamura tesisleri, mandıralar, su ürünleri tesisleri, soğuk hava depoları, sabun üretim tesisleri, zirai ilaç tohum ve gübre bayileri, tıbbi ve aromatik bitki işleme tesisleri, aktarlar, baharat fabrikaları, arıcılar, mezbahaneler gibi tüm sektörlerden temsilciler, yatırımcılar ve üreticiler 6 şubat depremi sonrası yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini dile getirdiler.

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hasathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.