12 İlde 226 Göl ve Gölet Adana’dan Gönderilen Balıklarla Buluştu

Tarım 06.08.2024 - 20:05, Güncelleme: 06.08.2024 - 20:05 3512+ kez okundu.
 

12 İlde 226 Göl ve Gölet Adana’dan Gönderilen Balıklarla Buluştu

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonunda yetiştirilen yavru sazan balıkları, 12 ilde 226 göl ve gölette suyla buluşurken her Adanalı için bir balık kentin farklı noktasındaki 30 göl ve gölete bırakıldı
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü kullanımında iken dört yıl önce Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'ne devri yapılan Adana Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda yetiştirilen yavru sazan balıklarının iç sulara bırakılması, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nce belirlenen program dahilinde devam ediyor. Daha önce Seyhan Baraj Gölü'ne balık bırakma programına katılan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana'daki göl ve göletlere her Adanalı için 1 adet balık bırakılacağını ifade etmişti. Adana'daki 30 göl ve gölete 1 milyon 500 bin balığın bırakılmasının ardından, Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu'nun katılımıyla Seyhan Baraj Gölüne sayının 2 milyon 250 bine tamamlanması için 750 bin adet daha yavru sazan balığı bırakıldı. İl Müdürü Kökçüoğlu, balık bırakma etkinliğinde yaptığı açıklamada, “Daha önce Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger'in katılımıyla göl ve göletlerimizi balıklandırmaya başlamıştık. Valimiz tüm Adanalılar için 1 balığın göl ve göletlere bırakılmasını istemişti. Biz de bugün daha önce bıraktığımız 1 milyon 500 bin balığa ilave olarak 750 bin yavru sazan balığını daha burada bırakmış olduk. Böylece her Adanalı için kentteki göl ve göletlere bir balık bıraktık" dedi. İl Müdürü Kökçüoğlu, bu yıl Adana Su Ürünleri Üretim İstasyonunda 12 milyon adet yavru balığın üretildiğini ve yaklaşık 10 milyon balığın Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün dağıtım programı kapsamında 12 ile gönderildiğini belirterek, “Bu 12 ildeki 226 göl ve gölete bizim göndermiş olduğumuz balıklar bırakıldı. Bundan sonra da üretim kapasitemizi daha yukarı çıkararak, ülkemiz sularını balıklandırmak için üretmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Farklı büyüklükte 20 adet yavru ve anaç balık havuzunun yer aldığı istasyonda yetiştirilen yavru sazan balıkları daha sonra kovalardan baraj gölüne bırakıldı. 
Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonunda yetiştirilen yavru sazan balıkları, 12 ilde 226 göl ve gölette suyla buluşurken her Adanalı için bir balık kentin farklı noktasındaki 30 göl ve gölete bırakıldı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü kullanımında iken dört yıl önce Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'ne devri yapılan Adana Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda yetiştirilen yavru sazan balıklarının iç sulara bırakılması, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nce belirlenen program dahilinde devam ediyor.

Daha önce Seyhan Baraj Gölü'ne balık bırakma programına katılan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana'daki göl ve göletlere her Adanalı için 1 adet balık bırakılacağını ifade etmişti. Adana'daki 30 göl ve gölete 1 milyon 500 bin balığın bırakılmasının ardından, Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu'nun katılımıyla Seyhan Baraj Gölüne sayının 2 milyon 250 bine tamamlanması için 750 bin adet daha yavru sazan balığı bırakıldı.

İl Müdürü Kökçüoğlu, balık bırakma etkinliğinde yaptığı açıklamada, “Daha önce Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger'in katılımıyla göl ve göletlerimizi balıklandırmaya başlamıştık. Valimiz tüm Adanalılar için 1 balığın göl ve göletlere bırakılmasını istemişti. Biz de bugün daha önce bıraktığımız 1 milyon 500 bin balığa ilave olarak 750 bin yavru sazan balığını daha burada bırakmış olduk. Böylece her Adanalı için kentteki göl ve göletlere bir balık bıraktık" dedi. İl Müdürü Kökçüoğlu, bu yıl Adana Su Ürünleri Üretim İstasyonunda 12 milyon adet yavru balığın üretildiğini ve yaklaşık 10 milyon balığın Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün dağıtım programı kapsamında 12 ile gönderildiğini belirterek, “Bu 12 ildeki 226 göl ve gölete bizim göndermiş olduğumuz balıklar bırakıldı. Bundan sonra da üretim kapasitemizi daha yukarı çıkararak, ülkemiz sularını balıklandırmak için üretmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Farklı büyüklükte 20 adet yavru ve anaç balık havuzunun yer aldığı istasyonda yetiştirilen yavru sazan balıkları daha sonra kovalardan baraj gölüne bırakıldı. 

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hasathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.