Üretici Cansu Biçer; “Herkes toprağına sahip çıkmalı"

Tarım 23.05.2024 - 17:44, Güncelleme: 23.05.2024 - 18:53 2509+ kez okundu.
 

Üretici Cansu Biçer; “Herkes toprağına sahip çıkmalı"

Destekleme projesinden yararlanan Cansu Biçer, “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kıl keçisi projesini duydum ve yararlandım. Yaptığım işten çok mutluyum ve paramı da kazanıyorum. Herkes sevdiği işi yapmalı, varsa herkes bir karış toprağına sahip çıkmalı” dedi
2019 yılında il genelinde kadın üreticiler için Kıl Keçisi projesini başlatan ve bugüne kadar 379 kadın üreticiye 1137 kıl keçisi dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu desteklemesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kıl keçisi desteklemesine katılan kadın üreticiler proje ile keçi sayısını arttırdıklarını, aile ekonomisine katkı sağladıklarını söyledi. Üretici Demet Telli; “Keçi yetiştiriciliği ile aile bütçemize katkı sağlıyoruz” Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Kıl Keçisi projesinden 2020 yılında yararlanan ve 3 keçi alan üretici Demet Telli Kavaklıdere ilçesinde çiftliğinde keçi sayısını 20’ye çıkardıklarını söyledi. Aile ekonomisine katkı sağladığını söyleyen Demet Telli çocuklarıyla birlikte bu işten keyif aldığını belirtti. Yatağan ilçesinde keçilerini yetiştiren Elif Keskin’de 3 keçi ile başladığı üretimde şu an 10 keçisi olduğunu, ailesi ve kendi bütçesine ek gelir sağladığını belirtti. Üretici Cansu Biçer; “Herkes mutlu olduğu, sevdiği işi yapmalı” Kıl Keçisi destekleme projesinden yararlanan Tarih bölümü mezunu üretici Cansu Biçer’de dört yıl resmi kurumlarda çalıştığını ama toprağıyla, üretimle ilgilenmenin kendisini daha mutlu ettiğini söyledi. Cansu Biçer; “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kıl keçisi projesini duydum. Muhtarımızın da yardımları ile bende katıldım. Keçilerimizi aldık ve süt keçilerimizle birlikte sürü haline getirdik. Yapabilir miyiz diye aklımızda soru işaretleri vardı. Şimdi sütünü satarak, keçi peyniri yaparak evimize katkı sağlıyorum. Üniversiteden mezun olduktan sonra dört yıl kurumlarda çalıştım. Kızım olduktan sonra evimden uzaklaşmak istemedim. Bağ bahçe derken kendimi keçi yetiştiriciliği içinde buldum ve çok hoşuma gitti. Yaklaşık 4 senedir bu işi yapıyorum. Keçiyle başladım şimdi koyunlarım da var. Ayrıca sosyal medya hesabım üzerinden de bahçemdeki diğer meyve ve sebzeleri işleyip satıyorum, Yaptığım işten çok mutluyum ve paramı da kazanıyorum. Herkes sevdiği işi yapmalı, varsa herkes bir karış toprağına sahip çıkmalı.” dedi. Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Destekleme projesinden yararlanan Cansu Biçer, “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kıl keçisi projesini duydum ve yararlandım. Yaptığım işten çok mutluyum ve paramı da kazanıyorum. Herkes sevdiği işi yapmalı, varsa herkes bir karış toprağına sahip çıkmalı” dedi

2019 yılında il genelinde kadın üreticiler için Kıl Keçisi projesini başlatan ve bugüne kadar 379 kadın üreticiye 1137 kıl keçisi dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu desteklemesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kıl keçisi desteklemesine katılan kadın üreticiler proje ile keçi sayısını arttırdıklarını, aile ekonomisine katkı sağladıklarını söyledi.

Üretici Demet Telli; “Keçi yetiştiriciliği ile aile bütçemize katkı sağlıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Kıl Keçisi projesinden 2020 yılında yararlanan ve 3 keçi alan üretici Demet Telli Kavaklıdere ilçesinde çiftliğinde keçi sayısını 20’ye çıkardıklarını söyledi. Aile ekonomisine katkı sağladığını söyleyen Demet Telli çocuklarıyla birlikte bu işten keyif aldığını belirtti. Yatağan ilçesinde keçilerini yetiştiren Elif Keskin’de 3 keçi ile başladığı üretimde şu an 10 keçisi olduğunu, ailesi ve kendi bütçesine ek gelir sağladığını belirtti.

Üretici Cansu Biçer; “Herkes mutlu olduğu, sevdiği işi yapmalı”

Kıl Keçisi destekleme projesinden yararlanan Tarih bölümü mezunu üretici Cansu Biçer’de dört yıl resmi kurumlarda çalıştığını ama toprağıyla, üretimle ilgilenmenin kendisini daha mutlu ettiğini söyledi.

Cansu Biçer; “ Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kıl keçisi projesini duydum. Muhtarımızın da yardımları ile bende katıldım. Keçilerimizi aldık ve süt keçilerimizle birlikte sürü haline getirdik. Yapabilir miyiz diye aklımızda soru işaretleri vardı. Şimdi sütünü satarak, keçi peyniri yaparak evimize katkı sağlıyorum. Üniversiteden mezun olduktan sonra dört yıl kurumlarda çalıştım. Kızım olduktan sonra evimden uzaklaşmak istemedim. Bağ bahçe derken kendimi keçi yetiştiriciliği içinde buldum ve çok hoşuma gitti. Yaklaşık 4 senedir bu işi yapıyorum. Keçiyle başladım şimdi koyunlarım da var. Ayrıca sosyal medya hesabım üzerinden de bahçemdeki diğer meyve ve sebzeleri işleyip satıyorum, Yaptığım işten çok mutluyum ve paramı da kazanıyorum. Herkes sevdiği işi yapmalı, varsa herkes bir karış toprağına sahip çıkmalı.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Muğla HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hasathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.