Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi Kapsamında İnceleme Gezisi Düzenlendi

Tarım 22.05.2024 - 16:28, Güncelleme: 22.05.2024 - 16:28 2694+ kez okundu.
 

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi Kapsamında İnceleme Gezisi Düzenlendi

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Mersin'e inceleme gezisi düzenlendi
Düzenlenen geziye İl proje yürütme birimi, çiftçi destek ekipleri ve çiftçilerden oluşan 25 kişi katılım sağladı.  İnceleme gezisi Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde yapılan toplantı ile başladı. Toplantıya Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) Türkiye temsilcisi, Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Dejavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) yetkilileri, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yetkilileri, Mersin ve Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personeli ile Kahramanmaraş çiftçileri katıldı.   Gezi kapsamında çiftçilerle birlikte topraksız tarım yöntemiyle yetiştiricilik yapılan çilek seraları ve telli terbiye yöntemiyle yetiştiricilik yapılan bağ alanları, proje kapsamında kapalı sulama sistemi kurulan alanlar ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Atatürk El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Tarsus Tarım Kampüsü ziyaret edilerek, yetkililerden bilgiler alındı.
Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Mersin'e inceleme gezisi düzenlendi

Düzenlenen geziye İl proje yürütme birimi, çiftçi destek ekipleri ve çiftçilerden oluşan 25 kişi katılım sağladı. 

İnceleme gezisi Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde yapılan toplantı ile başladı. Toplantıya Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) Türkiye temsilcisi, Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Dejavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) yetkilileri, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yetkilileri, Mersin ve Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personeli ile Kahramanmaraş çiftçileri katıldı.
 
Gezi kapsamında çiftçilerle birlikte topraksız tarım yöntemiyle yetiştiricilik yapılan çilek seraları ve telli terbiye yöntemiyle yetiştiricilik yapılan bağ alanları, proje kapsamında kapalı sulama sistemi kurulan alanlar ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Atatürk El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Tarsus Tarım Kampüsü ziyaret edilerek, yetkililerden bilgiler alındı.

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hasathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.