Mersin'de İl Su Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Gündem 18.05.2024 - 12:10, Güncelleme: 18.05.2024 - 12:26 2521+ kez okundu.
 

Mersin'de İl Su Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) toplantı salonunda Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Mersin İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı.
Toplantı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizayon İşleri Genel Müdürlüğü Arıtma Dairesi Başkanı Emel Deniz Avcı, DSİ 6. Bölge Müdürü Celal Tokalak, Mersin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Emel Gökbel, Mersin Meteoroloji Müdürü Muharrem Dalkılıç, Mersin Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül, Çukurova Kalkınma Ajansı Mersin Koordinatörü Mesut Özcan ve Mersin Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü, İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Mersin İl Afet Acil Durum Müdürlüğünün temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda Vali Pehlivan, Mersin Havzasındaki su kaynaklarının etkin kullanımının önemini vurgularken şunları aktardı: “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu barajlarımız birden çok amaçla tesis ediliyor. Örneğin Pamukluk Barajı İçme suyu, sulama suyu ve elektrik enerjisi üretiminde kullanılıyor. Mersin’de içme suyu kanalı inşaatları hızlı şekilde devam ediyor. Yeni yatırımlarla su havzalarındaki suların biriktirilmesi, belediye hizmet alanlarında mevcut şebekelerin kontrol edilmesi, tamir ve bakım çalışmaları önem arz ediyor.” dedi.  Vali Pehlivan, okullarda bilgilendirici çalışmalar yapıldığını belirterek su kaynaklarının verimli kullanılmasının önemli olduğunu kaydetti. Toplantıda Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, İl Tarım ve orman Müdürlüğü ve diğer kurumlar suyun tahsisi, yönetimi, verimli kullanılması, kirliliği, arıtılması, doğal su kaynaklarının korunması, sel ve taşkın yönetimi hakkında kurumlarıyla ilgili sunumlarını aktardılar.​
Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) toplantı salonunda Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Mersin İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı.
Toplantı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizayon İşleri Genel Müdürlüğü Arıtma Dairesi Başkanı Emel Deniz Avcı, DSİ 6. Bölge Müdürü Celal Tokalak, Mersin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Emel Gökbel, Mersin Meteoroloji Müdürü Muharrem Dalkılıç, Mersin Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül, Çukurova Kalkınma Ajansı Mersin Koordinatörü Mesut Özcan ve Mersin Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü, İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Mersin İl Afet Acil Durum Müdürlüğünün temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Toplantıda Vali Pehlivan, Mersin Havzasındaki su kaynaklarının etkin kullanımının önemini vurgularken şunları aktardı: “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu barajlarımız birden çok amaçla tesis ediliyor. Örneğin Pamukluk Barajı İçme suyu, sulama suyu ve elektrik enerjisi üretiminde kullanılıyor. Mersin’de içme suyu kanalı inşaatları hızlı şekilde devam ediyor. Yeni yatırımlarla su havzalarındaki suların biriktirilmesi, belediye hizmet alanlarında mevcut şebekelerin kontrol edilmesi, tamir ve bakım çalışmaları önem arz ediyor.” dedi.  Vali Pehlivan, okullarda bilgilendirici çalışmalar yapıldığını belirterek su kaynaklarının verimli kullanılmasının önemli olduğunu kaydetti.
Toplantıda Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, İl Tarım ve orman Müdürlüğü ve diğer kurumlar suyun tahsisi, yönetimi, verimli kullanılması, kirliliği, arıtılması, doğal su kaynaklarının korunması, sel ve taşkın yönetimi hakkında kurumlarıyla ilgili sunumlarını aktardılar.​

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hasathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.