“Orman Benim” Etkinliğinde Ormaniçi Atıklar Temizlendi

Yaşam 03.05.2024 - 15:54, Güncelleme: 03.05.2024 - 18:28 3261+ kez okundu.
 

“Orman Benim” Etkinliğinde Ormaniçi Atıklar Temizlendi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın himayesinde 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan Orman Benim etkinliği Adana'da da yapıldı
Etkinlikte orman yangınlarına sebep olan veya olası bir yangında orman içinde yangını büyütücü etmen olan çöp, pet şişe, cam şişe ve otlar gönüllüler tarafından temizlendi. Çukurova Üniversitesi kampüs alanı içinde düzenlenen etkinlikte konuşan Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, orman yangınlarının büyük çoğunluğunun insan kaynaklı olduğunu vurgulayarak, sönmemiş sigara izmaritlerinin atılması, ateşin kontrolsüz bırakılması ve çöp atılmasının yangınlara sebep olduğunu belirtti. Yılmaz, insanları bilinçlendirme kampanyasıyla bu konuda daha dikkatli olmaya çağırdı. Daha sonra Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç, Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdür Yardımcısı Hilmi Çatal, Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz ile öğrenciler ve katılımcılar orman alanı içindeki çöp, pet şişe, cam şişe gibi atıkları topladı. Ekipler olası yangında yangını büyütücü etken olan kuru otları motorlu tırpan ile temizledi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın himayesinde 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan Orman Benim etkinliği Adana'da da yapıldı

Etkinlikte orman yangınlarına sebep olan veya olası bir yangında orman içinde yangını büyütücü etmen olan çöp, pet şişe, cam şişe ve otlar gönüllüler tarafından temizlendi. Çukurova Üniversitesi kampüs alanı içinde düzenlenen etkinlikte konuşan Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, orman yangınlarının büyük çoğunluğunun insan kaynaklı olduğunu vurgulayarak, sönmemiş sigara izmaritlerinin atılması, ateşin kontrolsüz bırakılması ve çöp atılmasının yangınlara sebep olduğunu belirtti. Yılmaz, insanları bilinçlendirme kampanyasıyla bu konuda daha dikkatli olmaya çağırdı.

Daha sonra Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç, Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdür Yardımcısı Hilmi Çatal,  Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz ile öğrenciler ve katılımcılar orman alanı içindeki çöp, pet şişe, cam şişe gibi atıkları topladı. Ekipler olası yangında yangını büyütücü etken olan kuru otları motorlu tırpan ile temizledi.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hasathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.