Tarsus’da Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Sürdürülüyor

Tarım 25.04.2024 - 13:41, Güncelleme: 25.04.2024 - 14:26 2559+ kez okundu.
 

Tarsus’da Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Sürdürülüyor

Meyve üreticileri için büyük bir sorun olan Akdeniz Meyve Sineği kontrol tuzaklarında lokal artış görülmesi sebebi ile Tarsus İlçesi Hacıbozan Mahallesinde uygulamalı Zehirli Yem Kısmi Dal İlaçlaması yapıldı
Mersin İl Tarım Ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ile Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan’ın ziyaret ettiği bahçelerde teknik personel tarafından üreticilere doğru mücadele yöntemleri ve uygulamaları anlatıldı.   Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele kapsamından ilçe genelinde üretim desenine göre dağıtılmış  27 kontrol istasyonunda bulunan feromon takip tuzakları rutin olarak haftada en az 2 kez kontrol ediliyor.    Tarsus İlçesi genelinde Sert Çekirdekli Meyve bahçe alanlarında: Kültürel Mücadele kapsamında: Yabancı otların temizlemesi, özellikle bahçe arası toprağın 5-10 cm derinliğinde işlenmesi, hasatı yapılan bahçelerde ürün atıklarının toplanması ve bahçeden uzaklaştırılması Biyoteknik Mücadele kapsamında: Sert Çekirdekli Meyve üreticilerinin bahçelerine tuzak asımının gerçekleştirilmesi Kimyasal Mücadele kapsamında ise: Bahçelerde, ilaçlamalar Zehirli Kısmi Yem Dal İlaçlaması şeklinde uygulanacak olup, Ruhsatlı insektisit ve cezbedicinin kullanılması gerekiyor.
Meyve üreticileri için büyük bir sorun olan Akdeniz Meyve Sineği kontrol tuzaklarında lokal artış görülmesi sebebi ile Tarsus İlçesi Hacıbozan Mahallesinde uygulamalı Zehirli Yem Kısmi Dal İlaçlaması yapıldı
Mersin İl Tarım Ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ile Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan’ın ziyaret ettiği bahçelerde teknik personel tarafından üreticilere doğru mücadele yöntemleri ve uygulamaları anlatıldı.
 
Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele kapsamından ilçe genelinde üretim desenine göre dağıtılmış  27 kontrol istasyonunda bulunan feromon takip tuzakları rutin olarak haftada en az 2 kez kontrol ediliyor. 
 
Tarsus İlçesi genelinde Sert Çekirdekli Meyve bahçe alanlarında:
Kültürel Mücadele kapsamında: Yabancı otların temizlemesi, özellikle bahçe arası toprağın 5-10 cm derinliğinde işlenmesi, hasatı yapılan bahçelerde ürün atıklarının toplanması ve bahçeden uzaklaştırılması
Biyoteknik Mücadele kapsamında: Sert Çekirdekli Meyve üreticilerinin bahçelerine tuzak asımının gerçekleştirilmesi
Kimyasal Mücadele kapsamında ise: Bahçelerde, ilaçlamalar Zehirli Kısmi Yem Dal İlaçlaması şeklinde uygulanacak olup, Ruhsatlı insektisit ve cezbedicinin kullanılması gerekiyor.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hasathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.