Orman köylüsü vatandaşlar 1 milyon lira gelir elde etti

Tarım (Haber Bülteni) - | 08.12.2023 - 15:25, Güncelleme: 08.12.2023 - 15:25 2038+ kez okundu.
 

Orman köylüsü vatandaşlar 1 milyon lira gelir elde etti

Tarım Ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü kırsalda yaşayan vatandaşların gelir seviyelerini artırmak amacıyla desteklemeye devam ediyor.
Tarım Ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü kırsalda yaşayan vatandaşların gelir seviyelerini artırmak amacıylaceviz, badem ve fıstıkçamı gibi gelir getirici türlerle yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile orman köylüsünü destekleme çalışmalarına devam ediyor. Tarım Ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile amacımız bozuk nitelikteki ormanlarımızı verimli hale getirerek, ormanlarımızı orman köylümüzle birlikte yönetmek, vatandaşlarımızın ormanları sahiplenmesini sağlamak ve onları yerinde kalkındırmaktır. Yapılan bu çalışmalar ile devlet ormancılığından millet ormancığına geçişin temeli atılmış, orman köylüsü ile bir iş birliği oluşturulmuştur.​Hazırladığımız; Ceviz, Badem, Zeytin (Delice Rehabilitasyonu), Defne, Salep, Sakız, Trüf Mantarı vb. 38 Adet Eylem Planı ile 2012-2023 yılları arasındaki son 21 yılda; 8 bin 605 adet köyde badem, ceviz, kestane, dut, fıstıkçamı, alıç, ahlat, kuşburnu, defne, keçiboynuzu vb. türlerle gelir getirici tür ormanları tesis edilmiş, 1 milyon 500 bin adet yabani zeytin ve 1 milyon 600 bin adet yabani menengiç aşılaması yapılmış olup yaklaşık 31,2 milyon adet fidan toprakla buluşturulmuştur” denildi. Gelir getirici tür ormanlarından biri de Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünce 2003 yılında 100 dekar sahada tesis edilen ceviz ormanı. Bandırma İlçesi Yeşilçomlu mahallesindeki ceviz ormanı yöre halkının gelirlerini arttıracak şekilde meyve vermeye başladı. Böylece orman köylüsü vatandaşlar hasat döneminde 10-12 ton arasında ceviz elde ederek 1 milyon lira gelir elde etti.
Tarım Ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü kırsalda yaşayan vatandaşların gelir seviyelerini artırmak amacıyla desteklemeye devam ediyor.

Tarım Ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü kırsalda yaşayan vatandaşların gelir seviyelerini artırmak amacıylaceviz, badem ve fıstıkçamı gibi gelir getirici türlerle yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile orman köylüsünü destekleme çalışmalarına devam ediyor.

Tarım Ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile amacımız bozuk nitelikteki ormanlarımızı verimli hale getirerek, ormanlarımızı orman köylümüzle birlikte yönetmek, vatandaşlarımızın ormanları sahiplenmesini sağlamak ve onları yerinde kalkındırmaktır.

Yapılan bu çalışmalar ile devlet ormancılığından millet ormancığına geçişin temeli atılmış, orman köylüsü ile bir iş birliği oluşturulmuştur.​Hazırladığımız; Ceviz, Badem, Zeytin (Delice Rehabilitasyonu), Defne, Salep, Sakız, Trüf Mantarı vb. 38 Adet Eylem Planı ile 2012-2023 yılları arasındaki son 21 yılda; 8 bin 605 adet köyde badem, ceviz, kestane, dut, fıstıkçamı, alıç, ahlat, kuşburnu, defne, keçiboynuzu vb. türlerle gelir getirici tür ormanları tesis edilmiş, 1 milyon 500 bin adet yabani zeytin ve 1 milyon 600 bin adet yabani menengiç aşılaması yapılmış olup yaklaşık 31,2 milyon adet fidan toprakla buluşturulmuştur” denildi.

Gelir getirici tür ormanlarından biri de Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünce 2003 yılında 100 dekar sahada tesis edilen ceviz ormanı. Bandırma İlçesi Yeşilçomlu mahallesindeki ceviz ormanı yöre halkının gelirlerini arttıracak şekilde meyve vermeye başladı. Böylece orman köylüsü vatandaşlar hasat döneminde 10-12 ton arasında ceviz elde ederek 1 milyon lira gelir elde etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hasathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.