“Oltalama yöntemi” ile 2 milyon vurgun yapan şebeke çökertildi

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.11.2023 - 10:33, Güncelleme: 25.11.2023 - 10:43 1288+ kez okundu.
 

“Oltalama yöntemi” ile 2 milyon vurgun yapan şebeke çökertildi

“Oltalama yöntemi” ile 2 milyon vurgun yapan şebeke çökertildi
Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘oltalama yöntemi’ olarak bilinen ünlü elektronik eşya ve küçük ev aleti markalarının internet sitelerini taklit ederek 100 kişiyi 2 milyon TL dolandırılan şebekeyi tespit etti. Ekipler teknik ve fiziki takip sonucunda şebekede bulunan B.E., S.A., H.K., L.Ç. ve S.G.’yi deşifre etti. Şafak vakti şebekede bulunan 5 kişi, evine eş zamanlı baskın yapılarak yakalandı. Vurgunda aldıkları paraların izini kaybettirmek için kripto paraya çevirdiler Şebeke yapılan operasyonda sonrasında detaylar gün yüzüne çıktı. Şüphelilerin, dolandırıcılık için banka hesaplarını kullandıran kişilere haftalık 4 bin TL maaş verdiği, suçtan elde edilen paranın izini kaybettirmek için de kripto paraya çevirdiği belirtildi. Dolandırıcılık suçundan daha önceden kaydı bulunan şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde suçlamaları kabul ettiği öğrenildi. Operasyon sonrasında dolandırıcılık için kurulan taklit siteler polis tarafından kapattırıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, B.E. de adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
“Oltalama yöntemi” ile 2 milyon vurgun yapan şebeke çökertildi

Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘oltalama yöntemi’ olarak bilinen ünlü elektronik eşya ve küçük ev aleti markalarının internet sitelerini taklit ederek 100 kişiyi 2 milyon TL dolandırılan şebekeyi tespit etti. Ekipler teknik ve fiziki takip sonucunda şebekede bulunan B.E., S.A., H.K., L.Ç. ve S.G.’yi deşifre etti. Şafak vakti şebekede bulunan 5 kişi, evine eş zamanlı baskın yapılarak yakalandı.

Vurgunda aldıkları paraların izini kaybettirmek için kripto paraya çevirdiler
Şebeke yapılan operasyonda sonrasında detaylar gün yüzüne çıktı. Şüphelilerin, dolandırıcılık için banka hesaplarını kullandıran kişilere haftalık 4 bin TL maaş verdiği, suçtan elde edilen paranın izini kaybettirmek için de kripto paraya çevirdiği belirtildi.
Dolandırıcılık suçundan daha önceden kaydı bulunan şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde suçlamaları kabul ettiği öğrenildi. Operasyon sonrasında dolandırıcılık için kurulan taklit siteler polis tarafından kapattırıldı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, B.E. de adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hasathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.