Sahiller kum zambaklarıyla doldu, çocuklar koruma altına aldı

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.09.2024 - 10:48, Güncelleme: 26.09.2024 - 11:05 428 kez okundu.
 

Sahiller kum zambaklarıyla doldu, çocuklar koruma altına aldı

Mersin’de nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında olan ve koparmanın cezasının bu sene 387 bin 141 TL’ye çıktığı kum zambakları sahilleri süsledi. Kum zambakları ile ilgili çalışma yapan doğa müfettişleri , uyarı levhaları dikerek, çevresini koruma altına aldı.
Koruma altına olan endemik tür kum zambakları, sahilleri süsledi. 321 kilometre denize kıyısı olan Mersin’in Erdemli ilçesindeki sahiller de de bu sene zambaklar yoğun olarak kendini gösterdi. Ağustos ayında ilk çiçeklerini açan kum zambakları Eylül ayıyla birlikte sahillerin bir çok noktasını süsledi. Güneş doğarken ayrı bir görsel güzellik sunan kum zambaklarını koparmanın ve soğanlarının yurt dışına çıkarmanın cezasının 387 bin 141 TL olduğu öğrenildi. Özellikle zambakların deniz kaplumbağalarının yuvalama alanında yoğun olduğu gözlendi. "Gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi" Erdemli Belediyesi ’Doğa Müfettişleri’ bünyesindeki görevliler ile okul öncesi eğitim alan çocuklar, Talat Göktepe Çamlığı Sahili’nde kum zambaklarının çevresini koruma altına alarak uyarı levhaları yerleştirdi. Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara’da çocuklara eşlik etti. Mersin’in 321 kilometre sahil şeridi olduğuna dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara," Ağustos ile Eylül ayları arasında kum zambakları çiçek açıyor. Bölgemiz hem caretta ceratta deniz kaplumbağalarının yaşam alanı hem de kum zambaklarının çiçek açtığı yer. Bizde kum zambaklarını şerit altına aldık, uyarı levhalarımızı minik yavrularımızla birlikte taktık. Şuanda da minik yavrularımıza öğretmenlerimiz kum zambaklarıyla ilgili bilgi veriyor. Tabi bu bilinci onlara aşılamak gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi" dedi. Kum zambaklarını koruma altına alan çocuklarda, her kesin endemik tür olan çiçekleri korumasını istedi.
Mersin’de nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında olan ve koparmanın cezasının bu sene 387 bin 141 TL’ye çıktığı kum zambakları sahilleri süsledi. Kum zambakları ile ilgili çalışma yapan doğa müfettişleri , uyarı levhaları dikerek, çevresini koruma altına aldı.

Koruma altına olan endemik tür kum zambakları, sahilleri süsledi. 321 kilometre denize kıyısı olan Mersin’in Erdemli ilçesindeki sahiller de de bu sene zambaklar yoğun olarak kendini gösterdi. Ağustos ayında ilk çiçeklerini açan kum zambakları Eylül ayıyla birlikte sahillerin bir çok noktasını süsledi. Güneş doğarken ayrı bir görsel güzellik sunan kum zambaklarını koparmanın ve soğanlarının yurt dışına çıkarmanın cezasının 387 bin 141 TL olduğu öğrenildi. Özellikle zambakların deniz kaplumbağalarının yuvalama alanında yoğun olduğu gözlendi.

"Gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi"
Erdemli Belediyesi ’Doğa Müfettişleri’ bünyesindeki görevliler ile okul öncesi eğitim alan çocuklar, Talat Göktepe Çamlığı Sahili’nde kum zambaklarının çevresini koruma altına alarak uyarı levhaları yerleştirdi. Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara’da çocuklara eşlik etti.
Mersin’in 321 kilometre sahil şeridi olduğuna dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara," Ağustos ile Eylül ayları arasında kum zambakları çiçek açıyor. Bölgemiz hem caretta ceratta deniz kaplumbağalarının yaşam alanı hem de kum zambaklarının çiçek açtığı yer. Bizde kum zambaklarını şerit altına aldık, uyarı levhalarımızı minik yavrularımızla birlikte taktık. Şuanda da minik yavrularımıza öğretmenlerimiz kum zambaklarıyla ilgili bilgi veriyor. Tabi bu bilinci onlara aşılamak gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi" dedi.
Kum zambaklarını koruma altına alan çocuklarda, her kesin endemik tür olan çiçekleri korumasını istedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hasathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.