Hatay’da İpek Böceği ve İpek Üretim Çalıştayı Yapıldı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından İpek Böceği ve İpek Üretim Çalıştayı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen çalıştaya sektörün tüm paydaşları ve Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nü temsilen Kanatlı ve Arıcılık Daire Başkanı İslam Köse ile Çalışma Grup Sorumlusu Gönül Öztürk katılım sağladı.

Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Gül'ün moderatörlüğünü yaptığı paneldeTürkiye'de ipek böcekçiliğinin genel durumu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ipek böceği destekleri, Türkiye'de ipek üretimi ve ipek dokuma, Hatay ilinde ipek böceği yetiştiriciliği, ipek üretimi ve pazarlanması konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen çalıştayda Bakanlık olarak İpekböceği üreticilerine verilen destek ve hibe paydaşlarla paylaşılırken, üretimin ve üreticinin yüzyılında bu yıl hayata geçirilecek olan yeni destekleme modeli ile gençler ve kadın üreticilere verilecek ilave desteklerle üretimi artırarak sürdürülebilirliğin sağlanması hususlarına değinildi. Çalıştay, plaket takdimi ile son buldu.