ATAUZDER MECLİS TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

Eski uzman çavuşların mağduriyetlerinin giderilmesi adına uzun süredir meclis çalışmalarını sürdüren ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli ve yönetim kurulu üyeleri TBMM’de milletvekillerine çözüm aradıklarını belirttiler. Bu çerçevede dernek başkanı Gündeşli ve yönetim kurulu üyeleri; Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Erol Keleş, Ali Kıratlı ve Ümmü Gülşen Öztürk; Milliyetçi Hareket Partisi milletvekilleri; Fevzi Zırhlıoğlu, Musa Küçük, MHP MYK Üyesi Turan Şahin ve Yeniden Refah Partisi milletvekili Ali Yüksel ile görüşme gerçekleştirildi. Atanamayan eski uzman çavuşların sorunlarının dile getirildiği görüşmeleri değerlendiren Gündeşli “Olumlu ve ılımlı görüşmeler gerçekleştirdik, vekillerimiz sorunun çözümü konusunda yardımcı olacaklarını bunun bir devlet meselesi ve vefa borcu olduğunu mağduriyetin giderilmesi için her türlü desteği vereceklerini belirttiler” dedi.

Açıklamanın devamında Gündeşli “Haklı mücadelemizde sesimizi duyan, bizlere değerli vakitlerini ayırıp bizlerden desteğini esirgemeyen vekillerimize desteklerinden dolayı eski uzman çavuşlar ve aileleri adına binlerce kez teşekkür ederiz. Minneti bir borç biliriz” dedi.

Uzman Çavuşlar Nasıl Mağdur Edildi?

Uzman Çavuşların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılan atamaları 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5'inci maddesinin son fıkrası ile Uzman Erbaş Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülmekte. 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5'inci maddesinin son fıkrası ; "Uzman Erbaşların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92'nci maddesi hükmünden yararlanabilmeleri için en az yedi hizmet yılını tamamlamış olmaları gerekir" şeklinde.

ATAUZDER tarafından yapılan açıklamada kanun maddesine atıfta bulunularak “Yukarıda söz edilen kanun maddesinde atanma hakkında sadece usul belirtilmiş Vatan ve Millet için sahada canını ortaya koyarak görev yapan kahramanların atanma taleplerinin kurumlarca kabul edilmesi yönünde herhangi bir açıklama olmaması nedeniyle ve atama takdirinin kurumların inisiyatifine bırakılması sebebiyle kazanılmış hakkımız olmasına rağmen atanamıyoruz. Yıllarca bu mağduriyetimiz artarak devam ediyor” denildi.