Su Verimliliği Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısı öncesinde konuşan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, küresel iklim değişikliği nedeniyle dünyanın su kıtlığı, kuraklık ve hatta çölleşme tehdidiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin, küresel iklim değişikliğinin etkilerinin yoğun hissedildiği Akdeniz iklim kuşağında yer aldığı için yüksek risk grubu ülkeler arasında kabul edildiğine işaret eden Kökçüoğlu, gelecek 100 yıl için yapılan iklim değişikliği tahminlerine göre ülkede su kaynaklarının yüzde 25 azalmasının beklendiğini söyledi.

Yaşam kalitesini ve standartları bozmayacak biçimde planlanan su verimliliği uygulamalarının el birliğiyle hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Kökçüoğlu, “Ülke genelinde, tüm ihtimalleri dikkate alarak su verimliliğine bakmalıyız. Bu konuda herkesin üzerine düşen görev var. Suyu evimizde işyerimizde verimli kullanmalıyız. Gelecekte bugün bulduğumuz suyu bulmamız daha zor olabilir. Üretimde sürdürülebilirliği sağlamak için tarımda gereksiz su kullanımını önlemek mecburiyetindeyiz" dedi.

Bilgilendirme toplantısında daha sonra Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü personeli Sosyolog  Abdurrahim  Alanoğlu tarafından su verimliliği konusunda sunum yapıldı.