“2.Uluslararası Tarsus Festivali” Başlıyor

‘Şahmeran’ temasıyla 17-18-19 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalde; atölyeden workshoplara, defileden söyleşilere, film gösterimlerinden ulusal ve uluslararası halk dansları topluluğu gösterilerine kadar birçok etkinlik katılımcıları bekliyor.  Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde festivalde sevilen sanatçılar Simge, Manuş Baba ve Melek Mosso sahne alacak.

“Etkinlikleri izleyenlerin kendini şanslı hissetmesi gerekir”

Dans gösterisine vatandaş büyük ilgi gösterdi. Festivalin Tarsus’un ve Mersin kültürünün tanıtılması için oldukça iyi düşünüldüğünü belirten Duran Kunt, “Diğer illerde yapılan kültür-sanat faaliyetlerine göre buradakileri daha güzel buluyorum. Bu tür etkinlikleri izleyenlerin kendini şanslı hissetmesi gerekir. Olabilecek en iyisini yapmaya çalışıyorlar.  Kültürel manada memnunuz” diye konuştu. 

Akraba ziyareti için Isparta’dan gelen Derya Koç da etkinliğin çok hoşuna gittiğini söyleyerek, “Kültür, her zaman zenginliktir bir insan için. Böyle festivallerin ve etkinliklerin olması çok güzel. Mersin’in havası, suyu, insanları güzel” dedi.